Šafarikova pozorišna grupa na 28. DIDE u Pivnicama

Pozorišna sekcija SKC P.J. Šafarika je 1. aprila 2023. godine učestvovala na 28. Ediciji pozorišnog festivala DIDA u Pivnicama. Izveli su predstavu Razmišljanja o muškarcima, koju je napisao, prema drami Duška Radovića Ženski razgovori, Rastislav Zornjan. U predstavi su nastupili: Ana Asodi, Ana Zornjan Kulik, Martina Benka, Vierka Marčok Cerovski i Rastislav Zornjan. Po aplauzima publike, predstava im se dopala, ali su i naše glumice dale svoj maksimum na sceni.

Svetlo i zvučne efekte je radila Aleksandra Pap, suflerka u predstavi bila je Andreja Veličković, dok se za montažu scene pobrinuo Janko Cerovski.

U nedelju, 2. aprila, zatvorene su kapije festivala DIDA 2023. Prikazano je ukupno 10 predstava, a stručni žiri, u sastavu: Zuzana Tarnociova, Zuzana Tirova i Vladimir Valentik, u nedelju uveče je nagradio glumce, kao i kreativce koji su izradili plakate za predstave.

SKC P.J. Šafarik se dobro pokazao. Žiri je odlučio da nagradu za dramaturgiju dodeli Rastislavu Zornjanu za predstavu Razmišljanja o muškarcima.

U okviru festivala DIDA, ove godine su dodelili i nagradu za najkreativniji plakat predstave. Za njega su, pored žirija, mogli da glasaju i korisnici društvene mreže Fejsbuk na profilnoj stranici Amaterskog pozorišta Janko Čeman. Najviše glasova na Fejsbuku dobio je poster za predstavu Razmišljanja o muškarcima, koji je dizajnirala Valentina Gašpar.

Ove nagrade su  još jedan podsticaj glumcima i reditelju da rade sa punom posvećenošću i stvaraju pozorište, jer tako čine svet lepšim.

Tekst: Ana Asodi

Foto:Ana Zornjan Kulik i kolektiv

Scroll Up