GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA

U četvrtak 21.03.2024.godine u prostrorijama Šafarika održana je godišnja izborna skupština SKC „P.J.Šafarik“, na kom su članovi odlučivali o sastavu novog Upravnog  i Nadzornog odbora.

Skupštinu je otvorila predsednica Vierka Marčok Cerovski, koja je prisutne pozdravila i predložila dnevni red. Članovi Centra su nakon toga izabrali Rastislava Zornjana za predsedavajućeg i Tatjanu Jaško za zapisničara. Prema dnevnom redu, članovi Skupštine su saslušali izveštaje o aktivnostima za period od 2022-2023.godine koji su podneli predsednici pojedinih sekcija i predsednica Vierka Marčok Cerovski je podnela finansijski izveštaj, dok je izveštaj Nadzornog odbora pročitao njegov predsednika Jaroslav Boldocki. Niko od prisutnih nije imao primedbe ili pitanja u vezi sa izveštajia o aktivnostima.

U nastavku, članovi Skupštine SKC „P.J.Šafarik“ su razrešili dosadašnje članove UO i NO sa funkcija, a potom je izabran novi sastav organa udruženja. Predloženi su dosadašnji članovi, jedino je umesto Sama Valent novi član posto Filip Đurik. Kada je reč o Nadzornom odboru, članovi Skupštine su izabrali da u naredne dve godine isti čine Đorđe Petriško, Margarita Benka i Katarina Najdanović. Ovim je dnevni red Skupštine zaokružen i sednica je završena.

Nakon toga, novi sastav Upravnog odbora se sastao i odlučio da Vierka Marčok Cerovski obavlja funkciju predsednika Centra, Ivan Valent će biti potpredsednik a Anna Brtka Valent će biti blagajnik Centra. Koordinatori pojedinih sekcija će biti i dalje isti članovi UO.

rz

Scroll Up